Hoe maak ik tortilla wraps
Document acties
- Tijdshoeveelheid 35 minuten
- Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden
- Voor 6 wraps:
- 200 gram bloem
- 125 milliliter water
- Mespuntje zout
- Eetlepel olijfolie
- Koekenpan
- Lepel
- Kom (liefst van plastic)
- Keukendoek
- Deegroller
- Snijplank (optioneel)
Stappen
-
Meng je ingrediënten
Pak een flinke - liefst plastic - kom en meng daarin het water, de bloem, het zout en de olijfolie. Gebruik een lepel om dit goed door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat je alle bloem - ook dat deel dicht bij de rand - meeneemt, zodat je één grote klont deeg krijgt.
-
Laat het deeg even rusten
Maak een keukendoek vochtig en trek deze strak over de kom heen. Eventueel kun je de punten van de doek nog onder de kom klemmen. Laat het geheel ongeveer een half uurtje rusten. In deze tijd kun je bijvoorbeeld vast beginnen met het maken van de vulling!
-
Breng het deeg in vorm
Als het deeg een half uurtje gerust heeft, dan kun je het nog eens een keer goed doorkneden en verdelen in zes bolletjes van ongeveer hetzelfde formaat. Als je meer dan zes tortilla's wilt maken (en dus extraveel van de ingrediënten hebt genomen), dan maak je uiteraard meer bolletjes. Rol alle bolletjes plat met de deegroller. Hiervoor kun je eventueel de snijplank gebruiken.
-
Bak de tortilla wraps
Bak de wraps vervolgens één voor één in de koekenpan. Je hoeft hier geen extra boter of olie meer in te doen; de olie die in het deeg zit is voldoende. Nadat je alle tortilla's ongeveer een minuut per kant gebakken hebt, zijn ze klaar. Vul ze met een vulling naar keuze, of vries ze in voor later gebruik!
Do's
- Bak de tortilla's zonder olie; in het deeg zit voldoende!
- Teveel gemaakt? Vries je tortilla's in! Scheid ze dan wel van elkaar met bakpapier
- Pas de maat van je tortilla's aan aan de hoeveelheid vulling die je erin wilt doen
- Bestrooi je snijplank of aanrecht met een beetje bloem voor je de bolletjes platrolt; dan kleven ze niet vast aan je materiaal!
Don'ts
- Meng het deeg in de eerste instantie met een lepel en niet met je handen: het kleeft ontzettend!
Toppie!
Een idee: verse oregano door het beslag snipperen.