Hoe maak ik thaise soep
Document acties
- Tijdshoeveelheid 30 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- Grote pan
- Mes
- Lepel
- Rode Spaanse peper
- 1 stengel citroengras
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 10 cm laoswortel
- 1 citroen
- 4 dl kokosmelk
- 150 gram kreeftgarnalen (gepeld)
- zout
- 4 dl visbouillon
- 1 dl slagroom
Stappen
-
Snijd de ingrediënten
Ontpit de peper en snijd deze in mooie ringetjes. De laoswortel kun je in dunne plakjes snijden, terwijl je van het citroengras kleine stukjes maakt. Pak de citroen en snijd die doormidden. Gebruik één helft om er vier plakjes van te maken.
-
Maak de bouillon
Pak vervolgens de grote pan en breng daarin de visbouillon, kokosmelk en een eetlepel vissaus aan de kook. Voeg vervolgens de plakjes laoswortel en het citroengras toe. Laat dit op laag vuur 15 minuten doorkoken.
-
Maak de soep romig
Je maakt van deze heldere soep een echte romige Thaise soup door er slagroom door te roeren. Hierdoor koelt de soep wel wat af, dus zorg ervoor dat de soep wederom aan de kook gebracht wordt.
-
Voeg wat lekkere smaakmakers toe
Terwijl je de soep weer aan de kook brengt, voeg je de peperringetjes en je garnalen toe. Laat de soep tenminste 15 minuten zachtjes doorkoken, tot je garnalen helemaal door en door warm zijn. Controleer dit eventueel door er eentje te proeven.
-
Breng de soep op smaak
Je soep is klaar, maar het kan zijn dat je er zelf graag nog wat extra smaak aan toe wilt voegen. Dat doe je met een eetlepel vissaus, een beetje citroensap en wat zout. Voeg net zoveel (of weinig) toe als je zelf wilt. Serveer de soep vervolgens met een paar plakjes citroen als garnering.
Do's
- Thaise soep is heel divers; je kunt er qua ingrediënten eigenlijk alle kanten mee op. Experimenteer dus gerust eens met de verschillende mogelijkheden
Don'ts
- Maak de soep niet té snel. Je wilt wel dat je bouillon lekker op smaak is