|
-
-
Door: Irene de Vette
Je loopt al een tijdje rond met het idee en nu wil je de daad bij het woord voegen. Je zegt vlees en vis voorgoed vaarwel en wordt vegetariër. Of je mindert je vlees- en visconsumptie en wordt een parttime vegetariër of ‘flexitariër’. Welke motivatie je hier ook voor hebt, je wilt natuurlijk wel lekker en vooral gezond blijven eten. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk.
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
-
Door: Irene de Vette
Lasagne is typisch zo’n gerecht waar je makkelijk mee scoort. Terwijl jij je gasten ontvangt, doet de oven het werk. Een dampende schotel laagjes stevige pasta met daartussen zachte vulling, gesmolten kaas erbovenop... wie wil er nog een beetje? Goede lasagne vergt wat voorbereiding, maar het maakt niet veel uit of je voor vier of tien man kookt. En met deze vegetarische variant met spinazie maak je vegetariërs en niet-vegetariërs blij!
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
-
Door: Irene de Vette
Wel eens in Spanje geprobeerd te zeggen: ‘soy vegetariano/a’ en kreeg je een meewarige blik retour? Tja, de Spanjaarden staan nu eenmaal bekend als verstokte carnivoren. Tapas, de populaire gerechtjes die je bij de borrel eet, bevatten dus meestal ook vlees of vis. Maar met een beetje creativiteit maak je een tafel vol heerlijke tapas die vegetariërs én vleeseters in een zonnige bui brengen!
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
-
Door: Merel van der Lande
De ooo’s en aaah’s vliegen over tafel zodra dit feestelijke vegetarische voorgerecht wordt opgediend. Wedden dat zelfs de grootste vleeseter na het eten van de gevulde portobello’s overtuigd is?
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
-
Door: Merel van der Lande
De knolselderij eindigt vrijwel altijd in blokjes in de erwtensoep. Jammer, want juist als zelfstandige groente is de knol met zijn karakteristieke smaak erg lekker. Gebakken en gestapeld als een taartje en aangekleed met hazelnoten en walnotenpesto is de knolselderij bovendien een feestelijk hoofdgerecht op het vegetarische kerstmenu.
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
-
Door: Merel van der Lande
Vegetarische gerechten zijn gezond, licht verteerbaar en goed voor het milieu. Waarom staat er tijdens de kerstdagen dan toch iedere keer weer vlees of vis op het menu? Omdat lang niet iedereen de feestelijke en decadente vegetarische alternatieven kent. Gelukkig is vegetarisch koken niet moeilijk, zegt Lisette Kreischer, schrijfster van het kookboek 'Ecofabulous koken in alle seizoenen'. In deze hoedoe legt zij uit hoe je in 7 stappen een superfeestelijk vegetarisch kerstmenu op tafel tovert.
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
-
Door: Adine Faber-Versluis
Venkel is één van die kruiden die langzaam maar zeker uit de keuken lijkt te verdwijnen. Jammer, want deze naar anijs smakende plant is erg lekker en veelzijdig. Je kunt het als vers kruid gebruiken, maar ook als groente, bijvoorbeeld in een frisse venkelsalade.
Home
»
Eten & drinken
»
Vegetarisch
|
|