Hoe eet ik een granaatappel
Document acties
- Tijdshoeveelheid 5 minuten
- Moeilijkheidsgraad: goed te doen
Benodigdheden
- Granaatappel
- Scherp mesje
- Kommetje
- Houten pollepel
Stappen
-
Snijd door de schil
Pak een klein mesje en snijd voorzichtig door de schil heen. Snijd de granaatappel helemaal rondom door de schil.
-
Breek de granaatappel door midden
Zet vervolgens je duimen op één punt op de snee en breek de appel voorzichtig door midden. Het kan zijn dat je hier wat kracht voor moet zetten. Als je denkt dat je de schil niet ver genoeg door hebt gesneden, kun je dit alsnog doen.
-
Sla de zaden los
Pak nu een voor een de helften van de granaatappel op en leg deze omgekeerd, met de zaden naar beneden, op je hand. Ontspan je vingers. Pak met je vrije hand een houten pollepel en sla met de rug van de lepel op de buitenkant van de granaatappel. Houd er het schaaltje onder je hand, zodat je daarmee alle zaden snel op kunt vangen.
-
Controleer de pitjes
Als je het idee hebt dat alle pitjes inmiddels uit de granaatappel zijn gevallen, controleer dan even of er geen stukjes van de appel zelf meer tussen zitten. Als dat niet het geval is, kun je de pitjes opeten of gebruiken in een gerecht. Eet smakelijk!
Do's
- Oefen deze tactiek regelmatig, zodat het eten van granaatappels een fluitje van een cent wordt
- Probeer minimaal elke week een granaatappel te eten; ze zijn ontzettend goed voor je gezondheid
- Maak ook eens een keertje granaatappelsap
Don'ts
- Laat granaatappels niet staan omdat je denkt dat het eten veel werk is: dat valt best wel mee. Bovendien vallen de nadelen in het niet bij de voordelen!
Hoe een ik een granaatappel